Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Cikkek

Tisztelt Látogató!


Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Lightware Vetítéstechnikai Kft. a Közép-Magyarországi Operatív Program keretén belül benyújtott pályázatain vissza nem térítendő támogatásokban részesült. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési eloírányzatból került finanszírozásra.

 


www.nfu.hu
www.magzrt.hu

 

Projekt a Mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése tárgyú felhívásban:
Projekt neve:
„Technológiai fejlesztés a Lightware Kft-nél innovatív csúcstechnológia tükrében”
Projekt azonosítószáma: KMOP-1.2.1-08/A-2008-0218

 

Projekt leírása: „A csúcstechnológiát képviselo Spyder-Model344 video processzor hazai rendezvények magas színvonalú kiszolgálását továbbá összetett vetítéstechnikai látványelemek megjelenítését támogatja. Az eszköz szakszeru kezelését a Lightware Kft. Szolgáltatás üzletága biztosítja, erre a célra magas szinten szakképzett munkatársai segítségével. „

 

Projekt a Vállalati innovácó támogatása tárgyú felhívásban:
Projekt neve:
„Nagy teIjesményu, modulárisan bovaheto csúcstechnológát képviselo MX160x160 DVI Matrix routirig switcher prototípusának kitejlesztése a Lightware Kft-nél” Projekt azonosítószáma: KMOP-1.1.4-08/1-2008-0006

 

Projekt leírása: „A projekt célja egy nagy teljesítményu, modulárisan bovítheto DVI routing switcher, az MX160x160 DVI Matrix kifejlesztése. Ez egy olyan audio-vizuális kapcsoló-elosztó berendezés, ami 160 db DVI szabványú videó jelet képes fogadni, és azokat tetszoleges elosztásban, akár sokszorozva a 160 db kimenetre csatlakoztatni. A termék a professzionális híradástechnika, stúdiótechnikai, audió-vizuális alkalmazások, hírközlés terén jelent fejlettebb és költséghatékonyabb technológiát világpiaci viszonylatban.”

 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése
Projekt neve:
„Christie Microtiles nagy fényerejű egyedi moduláris rendszerű képmegjelenítő eszköz beszerzése”
Projekt azonosítószáma: KMOP-1.2.1-11/A-2011-0034

 

Projekt leírása: „A Christie Microtiles nagy fényerejű egyedi moduláris rendszerű képmegjelenítő eszköz. A modulok darabonként 720 x 540 pixel natív felbontással rendelkeznek, és 408 x 306 x 260 mm méretűek, így az 50 db modulból például egy 7200 x 2700 pixel natív felbontású megjelenítő építhető össze, ami felbontás jelentősen meghaladja a jelenleg használt full HD (1980 x 1024 pixel) felbontást. Ebből következően a megjeleníthető tartalmak mennyisége és minősége nagyságrendekkel nő. A moduláris felépítésnek köszönhetően és az 5 db Microtiles ECU100 vezérlőnek köszönhetően 5 db egymástól független, darabonként 10 egységből álló megjeleníthető is építhető. Ehhez szükségesek a fentebb sorolt kiegészítő eszközök : sarokelemek, központi elemek, hátfalak. Gyakorlatilag bármilyen formájú megjelenítő kirakható az eszközökből,például 16 elemből kirakható egy 4.06 m hosszú és 0.306 méter magas, és alá, vele párhuzamosan 2 db 1.2 m x 0.306 m-s folyamatos megjelenítő (3 db csík), ami TV stúdiókban a szereplők mögött helyezhető el, látványra teljesen újszerű, láthatósága nem függ a világítástól és felbontásából adódóan hasznos és olvasható információk jeleníthetőek meg rajta a közeli képeken. A Microtiles adottságai alapján egy teljesen új technológiáról beszélhetünk, aminek semmilyen eszköz nem tud alternatívája lenni. Széleskörű felhasználást tesz lehetővé : pl. orvoskongresszusokon, reklámfilmekben, kiállításokon, televíziós környezetben, promóciós rendezvényeken. Ilyen rendszerű és tudású eszköz Magyarországon nem található és jelenleg kelet Európában sincs.”

 

Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis és középvállalkozások részére felhívásban:
Projekt neve: Displayport 1.1 nagyfelbontású videojel átviteli szabvány integrálása a Lightware Kft. termékstruktúrájába videojel optikai átviteli adó-vevo páros kifejlesztésével (Displayport KVM Optikai Extender)
Projekt azonosítószáma: KMOP-1.1.4-11/B-2011-0003

 

Projekt leírása: A projekt (Displayport KVM Optikai Extender) alapját a Displayport nevu nagyfelbontású video átviteli szabvány megjelenése és folyamatos térnyerése adja: napjainkban a legmodernebb grafikus kártyák, projektorok, laptopok immár ezt a video interfészt használják a megnövekedett pixelszám és színmélység átvitelére. A projekt célja egy olyan optikai átviteli adó-vevo páros kifejlesztése, mely a Displayport 1.1 szabványnak megfelelo videojelet valamint USB portokat ( tipikusan egér és billentyuzet csatlakozói) képes több száz méteres távolságra kihosszabbítani egyetlen optikai szálon. Az eredmény a jelenlegi moduláris video mátrix termékpalettánk továbbfejlesztésének tekintheto, ezzel növelve elozo fejlesztéseink fenntarthatóságát.

 

Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása felhívásban:
Projekt neve:
10 Gibabit Ethernet hálózaton megvalósított Multipont Video Mátrix
Projekt azonosítószáma: KMOP – 1.1.4-11/A-2011-0029

 

Projekt leírása: A projekt célja egy olyan termék kifejlesztése, mely képes 10 Gigabit Ethernet hálózaton tömörítetlen nagyfelbontású video- audio- és adat átvitelre mátrix rendszerben azaz pont-pont pont-multipont valamint multipont-pont kapcsolatok létrehozására. Ez a technológia egy forradalmian új video jelkapcsolást tesz lehetové olyan helyszíneken, ahol az Ethernet hálózat infrastruktúrája rendelkezésre áll, és nincs lehetoség külön video és hang átviteli infrastruktúra kialakítására. Napjainkban a professzionális AV ( Audio Visual) gyártók a nagyfelbontású digitális video jelek átvitelére illetve kapcsolására olyan zárt rendszereket kínálnak ( többek között cégünk is) melyek dedikált réz vagy optikai kábelezés kiépítését igénylik a végpontok valamint a központi egység között. A projekt eredménye egy olyan végberendezés páros (TX és RX ezközök) mely a kívánt végpontokon elhelyezve valamint a 10Gbit sebességu ethernet hálózatra csatlakoztatva egységes video- audio- valamint kétirányú adatátviteli rendszerként használható.

 

Kedvezményezett:
Lightware Vetítéstechnikai Kft.
1071 Budapest Peterdy u. 15.
www.lightware.hu

 

Közremuködo szervezet:
MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci u. 83.
Tel: 06 40 200 617